Αειφορία
Επίσκεψη στο εργοστάσιο παραγωγής εμφιαλωμένου νερού «ΔΙΡΦΥΣ»

Επίσκεψη στο εργοστάσιο παραγωγής εμφιαλωμένου νερού «ΔΙΡΦΥΣ»

Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη από το σχολείο μας και συγκεκριμένα από 3 τμήματα της Β’ τάξης στο εργοστάσιο παραγωγής και εμφιαλώσεως νερού “ΔΙΡΦΥΣ” που βρίσκεται στο ομώνυμο όρος κοντά στο χωριό Στενή.

Οι μαθητές επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο και μετά από μία περίπου ώρα έφτασαν στο εργοστάσιο. Εκεί πρώτα σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα παρακολούθησαν βίντεο κατά το οποίο έμαθαν ανάμεσα σε πολλά άλλα και ότι η εταιρία άρχισε να αντλεί το νερό της πηγής το 1975 και να το μοιράζει στην Χαλκίδα. Η παραγωγή τότε ήταν 300 περίπου φιάλες περίπου ενώ σήμερα φθάνει τις 32000 φιάλες την ημέρα. Εντυπωσιακό είναι επίσης ότι είναι το μόνο εργοστάσιο εμφιαλώσεως που βρίσκεται πάνω από την πηγή και η εμφιάλωση γίνεται απευθείας από την πηγή στη φιάλη. Αυτό διασφαλίζει την ποιότητα του νερού το οποίο είναι φυσικό μεταλλικό υψηλής ποιότητας λόγω του μεγάλου υψόμετρου της πηγής.

Τα παιδιά αφού χωρίστηκαν σε δύο ομάδες ξεναγήθηκαν με προσοχή στο χώρο όπου γίνεται όλη η διαδικασία της εμφιάλωσης και πραγματικά εντυπωσιάστηκαν από τα υπερσύγχρονα μηχανήματα και την ταχύτητα με την οποία εμφιαλώνεται το νερό. Μετά την επίσκεψη στο εργοστάσιο ακολούθησε μία μικρή βόλτα στο χωριό Στενή και στη συνέχεια επέστρεψαν στο σχολείο.

Ευχαριστούμε το προσωπικό του εργοστασίου για τη θερμή υποδοχή καθώς και για τα δώρα τους.