Δράσεις
Βιωματική Δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Βιωματική Δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023, η Επιτροπή Διεπιστημονικής Υποστήριξης του σχολείου, πραγματοποίησε βιωματικό εργαστήριο, διάρκειας 4 ωρών, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας. Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε σε όλα τα τμήματα και τις τάξεις του σχολείου.

Πιο συγκεκριμένα, η ψυχολόγος και η κοινωνική λειτουργός του σχολείου, στο θεωρητικό μέρος του εργαστηρίου, πρόβαλλαν βίντεο για να ενημερωθούν οι μαθητές για την ψυχική υγεία. Έπειτα, η κάθε τάξη, εργάστηκε ομαδικά στο βιωματικό μέρος του εργαστηρίου, όπου οι μαθητές δούλεψαν συνεργατικά σε δύο άξονες. Ο πρώτος αφορούσε να αποτυπώσουν τις σκέψεις τους για το τί είναι για αυτούς ψυχική υγεία και ο δεύτερος άξονας να εκφράσουν το συναίσθημά τους, μέσω των γνώριμων για αυτούς emoji – εικόνων, που χρησιμοποιούν καθημερινά στην γραπτή ηλεκτρονική τους συνομιλία με τους συνομηλίκους τους.

Στόχος του εργαστηρίου ήταν η ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας των μαθητών και η καλλιέργεια των γνωστικών, συναισθηματικών και κοινωνικών τους δεξιοτήτων, ώστε να αντιμετωπίζουν με επιτυχία τις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος.

Έντυπο Καλών Πρακτικών για Γονείς

Tags :