Ανακοινώσεις
10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Τη Δευτέρα 02/10/2023, πραγματοποιήθηκαν οι δραστηριότητες αναφορικά με την 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στον χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου Βαθέος Αυλίδας με πλήρη συμμετοχή των μαθητών/-τριών μας και του συνόλου του εκπαιδευτικού δυναμικού της μονάδας.

Η προγραμματισμένη για την Παρασκευή 29/09/2023 δράση, αναβλήθηκε λόγω ακαταλληλότητας του αυλείου χώρου εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι οποίες επικράτησαν στην περιοχή λίγες ώρες πριν την έναρξή της με απόφαση της Διεύθυνσης αναλογιζόμενη, πρωτίστως, την ασφάλεια των μαθητών.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε δυο αθλητικούς παράγοντες τον κ. Βόβορα Γεώργιο και τον κ. Γκιζόγιαννη Σωκράτης οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά μέσω ομιλιών και συζήτησης με τους μαθητές αναφορικά με τις αρχές και τις αξίες του αθλητισμού.

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων της ημέρας, το οποίο διεκπεραιώθηκε από κοινού με το Γενικό Λύκειο Βαθέος Αυλίδας, είχε ως κάτωθι:

  • Προβολή παρουσίασης και ταινίας μικρού μήκους κατά τη διάρκεια της 1ης διδακτικής ώρας σε όλα τα τμήματα και τάξεις της σχολικής μονάδας από τους εκπαιδευτικούς. Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με την οπαδική βία και την προσφορά του Αθλητισμού στο άτομο και την κοινωνία.

  • Στη συνέχεια, παρουσία εθελοντών διασωστών του Ερυθρού Σταυρού του τμήματος Βαθέος Αυλίδας, διεξήχθησαν από τις ομάδες των μαθητών μας στον αύλειο χώρο τα εξής αθλήματα: Καλαθοσφαίριση (μπάσκετ), Πετοσφαίριση (βόλεϊ), Αντιπτέριση (Μπάντμιντον) και Ποδόσφαιρο.

  • Συνεκδοχικά, η ημέρα ολοκληρώθηκε με διαλέξεις των κυρίων: Βόβορα Γεωργίου, προπονητή καλαθοσφαίρισης και Γκιζόγιαννη Σωκράτη, αθλητή και προπονητή καλαθοσφαίρισης οι οποίοι μοιράστηκαν τις προσωπικές τους εμπειρίες από τον χώρο, αποκρίθηκαν στα ερωτήματα των παιδιών και τα παρότρυναν να δραστηριοποιηθούν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό παράλληλα προς τις άλλες εξωσχολικές τους δράσεις.