Δράσεις
Το Γυμνάσιο Βαθέος Αυλίδας στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Ραδιόφωνο

Το Γυμνάσιο Βαθέος Αυλίδας στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Ραδιόφωνο

Η συμμετοχή του σχολείου μας στις δράσεις του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Ραδιοφώνου μετρά 3 έτη. Τα σχολεία που συμμετέχουν κάνουν παραγωγές ραδιοφωνικών εκπομπών, συμμετέχουν στον διαγωνισμό σύνθεσης και εκτέλεσης τραγουδιού ή/και σύλληψης και ηχογράφησης σύντομου ραδιοφωνικού μηνύματος για τον διαγωνισμό “Κάν’ το ν’ ακουστεί” με διαφορετικό θέμα κάθε χρονιά, ή παίρνουν μέρος στο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε κάποιο διαφορετικό μέρος της Ελλάδας. Πολλά σχολεία συμμετέχουν σε όλες αυτές τις δράσεις.

Το Ευρωπαϊκό Μαθητικό Ραδιόφωνο έφερε πολλά οφέλη στα παιδιά μας. Δούλεψαν πολύ και ομαδικά για έναν κοινό στόχο, έμαθαν πολλά καινούργια πράγματα, ένιωσαν την ικανοποίηση να μοιράζεσαι με τους ακροατές σου τις ανησυχίες σου και την χαρά να προσφέρεις σε όσους σε ακούν υψηλής ποιότητας διασκέδαση και ενημέρωση. Αναλυτικά οι δράσεις μας:

Σχολική Χρονιά 2022-2023

Παραγωγή δύο διαφορετικών εκπομπών από δύο διαφορετικές ομάδες. Οι συναντήσεις μας γίνονταν κάθε Κυριακή απόγευμα. Θέμα της μίας εκπομπής τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Συμμετέχοντες μαθητές με αλφαβητική σειρά: Ζούση Δώρα, Καλαποθάκου ‘Ελενα, Καψάλη Αναστασία, Λαζαρίδη Στέλλα, Μακαρίου Μαρία, Παπαδοπούλου Φοίβη.

https://europeanschoolradio.eu/el/archives/production/7443

Η δεύτερη ομάδα ασχολήθηκε με την Κλιματική Αλλαγή και το μεγάλο μερίδιο ευθύνης που φέρει η “γρήγορη μόδα”. Συμμετέχοντες μαθητές με αλφαβητική σειρά: Μαχαίρας Επαμεινώνδας, Μητάκης Νικόλας, Μπελιά Κατερίνα, Μπισιώτη Σήλια, Πανουργιά Ευαγγελία, Πάντος Πάνος. 

Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου στη Ζάκυνθο, 27-29 Απριλίου 2023. To Φεστιβάλ είναι μία τριήμερη γιορτή γνωριμίας και συνεργασίας των σχολείων του Μαθητικού Ραδιοφώνου ESR. Κύριος σκοπός του είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες να ανακαλύψουν τον κόσμο του ραδιοφώνου ως μέσου ενημέρωσης, έκφρασης και ψυχαγωγίας, αλλά και ως μέσο καλλιτεχνικής δημιουργίας, με συμμετοχή σε πρωτότυπες δραστηριότητες Ραδιοφωνικής Τέχνης, τόσο κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, όσο και κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Η αποτίμηση της συμμετοχής του σχολείου μας ήταν θετικότατη και ευελπιστούμε για επανάληψη της εμπειρίας την φετεινή σχολική χρονιά.

Υπεύθυνοι καθηγητές: Καρακίτσου Βασιλική, Ξένος Κωνσταντίνος, Χατζηδάκη-Χειλαδάκη Φιλία.

Σχολική Χρονιά 2021-2022

Παραγωγή εκπομπής με θέμα την πολύπλευρη και ‘’πολύχρωμη’’ ήπειρο της Αφρικής. Οι συναντήσεις κάθε Κυριακή και η ομάδα: Παπαδοπούλου Φοίβη, Καψάλη Αναστασία, Καλαποθάκου Έλενα, Θεοχάρης Νίκος, Ζούση Δώρα. Υπεύθυνοι καθηγητές: Καρακίτσου Βασιλική, Κιουμουσίδου Μαρία.

Σχολική Χρονιά 2016-2017

Συμμετοχή στο διαγωνισμό ‘’Κάν’το ν’ακουστεί’’ με θέμα την επικοινωνία ανάμεσα στους ανθρώπους. Η ομάδα απαρτιζόμενη από τους: Σταμέλο Χάρη, Τζακμάιν Άννα-Μαρία, Τούκα Βασιλική και Τσομώκου Αθανασία συνέθεσε, ηχογράφησε, χορογράφησε και παρουσίασε σε video clip το τραγούδι ‘’Shout it aloud’’.

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Καρακίτσου Βασιλική