Δράσεις
Εκδήλωση Εορτασμού Επετείου 25ης Μαρτίου 1821

Εκδήλωση Εορτασμού Επετείου 25ης Μαρτίου 1821

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024, οι μαθήτριες κι οι μαθητές μας υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, τίμησαν την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, με τη συμμετοχή τους σε μια εξαιρετική εορταστική σχολική εορτή, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.

Η γιορτή μας ξεκίνησε με το “Τη Υπερμάχω Στρατηγώ”, τον Ακάθιστο Ύμνο, που αποτελεί τον ύμνο σύμβολο της Ελληνικής Επανάστασης. Οι μαθήτριες, που ανέλαβαν να μας παρουσιάσουν το χρονικό των γεγονότων της Επανάστασης, ανέδειξαν επίσης τη σπουδαιότητα και το νόημα της ταύτισης της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Όλα τα συγκλονιστικά και σπουδαία γεγονότα, από την προετοιμασία της επανάστασης μέχρι την ανακήρυξη της Ελλάδας από τις Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής σε ανεξάρτητο κράτος, τα οποία χάραξαν την πορεία της Ελλάδας πριν 203 χρόνια και την έφεραν στη σημερινή σύγχρονη μορφή της, παρουσίασαν μαθητές και μαθήτριες και των τριών τάξεων του σχολείου μας, με εικόνες και αφήγηση, ποιήματα και δρώμενα, πλαισιωμένα από οπτικοακουστικό υλικό και υπέροχα τραγούδια. Πιο συγκεκριμένα, απηγγέλθησαν  ποιήματα των Ρ. Φεραίου, Α. Κάλβου, Α. Βαλαωρίτη, Β. Ουγκό, δημοτικά τραγούδια κι εκφωνήθηκαν αποσπάσματα από τα απομνημονεύματα των Κολοκοτρώνη και Μακρυγιάννη. Επιπροσθέτως, αναπαραστάθηκε το θεατρικό δρώμενο της Σ. Μαυροειδή – Παπαδάκη με τίτλο: « Το μήνυμα του Κολοκοτρώνη» και παρουσιάστηκαν οι παραδοσιακοί χοροί: συρτός, καβοντορίτικος και χασάπικος από τους μαθητές και τις μαθήτριές μας.

Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά μας που συμμετείχαν σε αυτή την επετειακή γιορτή, αφιερώνοντας χρόνο και προσπάθεια μαζί με τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς, Κόκκαλη Μ. και Σακελλαρίου Χ. στο θεατρικό δρώμενο, Βλαχοπούλου Ε. σε ποιήματα και πεζά κείμενα, Ριζάκη Α. στη χορωδία, Κοκκάλα Π. στους παραδοσιακούς χορούς, Τήρλα Μ. στα σκηνικά, καθώς και στον εκπαιδευτικό Μακρή Α. για την επεξεργασία των προβολών,  ώστε να έχουν ένα άρτιο, υπέροχο και συγκινητικό αποτέλεσμα!