Αειφορία
Διήμερη Εκπαιδευτική Επίσκεψη σε Άμφισσα-Δελφούς

Διήμερη Εκπαιδευτική Επίσκεψη σε Άμφισσα-Δελφούς

Οι 53 μαθητές της περιβαλλοντικής και της θεατρικής ομάδας του Γυμνασίου Βαθέος Αυλίδας, στο πλαίσιο εκπονούμενων Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων, πραγματοποίησαν διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Άμφισσα και τους Δελφούς στις 16 και 17 Απριλίου 2024.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσίαση στο Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) Άμφισσας σχετικά με το νερό (παγκόσμια αποθέματα, διαχείριση υδάτινων πόρων κ.ά), να επισκεφθούν τον υδροηλεκτρικό σταθμό στην Άμφισσα και να  μάθουν για τον τρόπο λειτουργίας του και την παραγωγή πράσινης ενέργειας καθώς και για τον υδάτινο δρόμο που σχηματίζει το κανάλι μήκους 192 χιλιομέτρων μέσω του οποίου το νερό της λίμνης του Μόρνου φτάνει στους ταμιευτήρες της Αττικής.

Επισκέφθηκαν επίσης τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών όπου είδαν το αρχαίο θέατρο, το ναό του Απόλλωνα, τους θησαυρούς των ελληνικών πόλεων και τα άλλα σημαντικά μνημεία και το μουσείο, όπου απόλαυσαν σημαντικά εκθέματα, όπως τη Σφίγγα των Ναξίων, τους αχαϊκούς κούρους, τον Ηνίοχο.

Οι μαθητές επέστρεψαν πλουσιότεροι σε εικόνες, συναισθήματα, γνώσεις κι εμπειρίες που τα μοιράστηκαν στη συνέχεια με τους συμμαθητές τους.