Αειφορία
Δράσεις στο Πλαίσιο της Ημέρας Φιλοζωΐας

Δράσεις στο Πλαίσιο της Ημέρας Φιλοζωΐας

Η φιλοζωία πλαισιώνεται από συναισθήματα σεβασμού, αγάπης, κατανόησης, φροντίδας και ανιδιοτελούς προσφοράς απέναντι σε όλα τα πλάσματα της φύσης, προκειμένου να καταδεικνύεται έμπρακτα πως όλες αυτές οι αξίες όταν υιοθετούνται από το σχολείο κοινωνούν ανθρωπιστικά ιδεώδη στα παιδιά μας.

Αξιοποιώντας την ευκαιρία που πρόσφερε μία τέτοια εκπαιδευτική μέρα, αφιερωμένη στη φιλοζωία, το σχολείο μας δήλωσε την ενεργό συμμετοχή του μέσω δημιουργικών δράσεων. Η Α’ Γυμνασίου ασχολήθηκε να σκεφτεί, να κατασκευάσει, να διακοσμήσει και να τοποθετήσει με χρήση απλών υλικών, ταΐστρες για τα πουλιά από ανακυκλώσιμα υλικά.

Επιπλέον ζωγράφισαν διάφορα είδη πτηνών και δημιούργησαν ένα μεγάλο κολάζ διακοσμώντας τον πίνακα του σχολείου μας. Οι μαθητές συνεργάστηκαν εποικοδομητικά και αρμονικά και το αποτέλεσμα τους δικαίωσε απόλυτα.

Παράλληλα, μαθητές της Β’ και Γ’ Γυμνασίου κατασκεύασαν με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, παγκάκια αναψυχής, καθάρισαν τον κήπο του σχολείου και τα παρτέρια, φύτεψαν λουλούδια και καθάρισαν τα θρανία τους. Οι μαθητές μας έμαθαν δημιουργώντας εκείνη την ημέρα γιατί ο πολιτισμός και η ανθρωπιά δεν επιβάλλονται αλλά διδάσκονται.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου που μας πρόσφεραν υλικά και εργαλεία, ενώ θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά και την επιχείρηση TerraMeds, Βασίλειος & Ευάγγελος Σαλεμής που μας χορήγησαν λουλούδια και χώμα για τις γλάστρες μας.